Zes fouten die vrouwen maken

Uittreksel uit het boek van Barbara de Angelis "Geheimen die elke vrouw over mannen moet weten". Veel van wat als acties wordt beschouwd "liefhebbende vrouwen", speelt een destructieve rol in onze relaties met mannen.

Deze fouten maken we natuurlijk onbedoeld. Veel van deze gewoonten zijn ons bijgebracht door onze moeders, en zijzelf – door hun moeders, maar zodra we stoppen met het spelen van deze oude rollen en deze oude gewoonten volgen, voelen we ons niet langer ongelukkige vrouwen en gedragen mannen zich niet meer onwaardig tegenover ons..

Fout N 1
Vrouwen gedragen zich als moeders en behandelen mannen als kinderen

De zes grootste fouten die vrouwen maken.
Heb je ooit deze dingen tegen een man gezegd:
"Schat, je bent je portemonnee niet vergeten?" "Vergeet op de terugweg niet langs de stomerij te gaan.".
"Bent u vergeten uw plaatsen te reserveren? Maak je geen zorgen, ik bel mezelf".
"Hoe vaak moet ik u zeggen geen natte handdoeken op de vloer te laten liggen??"
"Je bevriest niet in dit lichte jasje?"

Als je op mij lijkt, zul je bij het lezen van deze pagina onvermijdelijk je schuld bekennen. Fout # 1 is de meest voorkomende en destructieve fout in onze relaties met mannen. We behandelen mannen,
zoals bij kinderen; wij geloven dat ze niet voor zichzelf kunnen zorgen; we doen alsof ze zelf niet weten hoe ze iets moeten doen en onze constante begeleiding nodig hebben.

Ik weet wat je denkt – dat dit in veel gevallen waar is! En misschien heb je gelijk. Maar dit is geen excuus. Het is erg belangrijk om te onthouden:

Als je een man als een kleine jongen behandelt, begint hij zich als een kleine jongen te gedragen. Als je aanneemt dat een man niet in staat is tot onafhankelijke acties, zal hij dat wel zijn.

Ik weet dat het beangstigend voor je is om te beseffen dat je de rol van moeder speelt met de man van wie je houdt, maar geloof me, je bent niet de enige. Dus waarom gedragen we ons als moeders en behandelen we onze mannen als kinderen??

Moederschap was tot voor kort een van de meest voorkomende bij vrouwen. "beroepen", hij werd gevolgd door het beroep van oppas en leraar. We zijn opgegroeid met het kijken naar onze moeders die werden geprezen voor de zorg voor iedereen, en we kregen er zelf lof voor: "Wat een fijne kerel ben je, Sally, je zorgt zo goed voor je kleine broertje". "Vriendelijk Jane, breng wat pantoffels naar je vader, brave meid".

We beginnen ons vaak als moeders te gedragen als we de liefde van mannen willen verdienen. We behandelen mannen als moeders om noodzakelijk voor hen te worden. Wanneer je probeert aan alle behoeften van een man te voldoen, wordt hij steeds afhankelijker van jou. We kijken allemaal naar commerciële tv-films waarin een man probeert te koken voor zijn kinderen in afwezigheid van zijn vrouw. Hij verschijnt voor ons als een onbeholpen idioot, absoluut hulpeloos in zijn eigen huis zonder vrouw. Hoe meer je om een ​​man geeft, hoe meer hij op je vertrouwt en hoe onvervangbaarder je wordt. De angst om in de steek gelaten te worden, dicteert ons dit gedrag. Onbewust denken we: "Als hij me nodig heeft, zal hij me nooit verlaten".

Mannen zijn gewend om de voogdij te krijgen en vinden het heerlijk om verzorgd te worden..

Ik leidde onlangs een seminar met een groep vrouwen en stelde een retorische vraag aan het publiek: "Waarom vrouwen mannen als moeders behandelen?" En toen riep de vrouw van de laatste rij: "Omdat mannen er dol op zijn!" Iedereen lachte, want ze wisten dat er veel waarheid in haar woorden zat. Klagen

zijn mannen dat je ze behandelt als een moeder? Soms, maar niet altijd.

Mannen groeiden op met de zorg van hun moeder, en als volwassenen laten ze hun vrouw gemakkelijk een moederrol in hun leven spelen. Dit geldt vooral voor mannen van wie de moeders hun vader als kinderen behandelden. Hij kan in het algemeen het concept zelf associëren "vrouw" met een moeder, met een persoon die constant om hem geeft, hem opvoedt, en niet met zijn minnares, beste vriend, partner. En als je man in zijn jeugd minder liefde en zorg van zijn eigen moeder heeft gekregen, zal hij je dat graag toestaan "werk afmaken".

Hoe uw moederlijke relatie met een man uw verbintenis kan ruïneren
Als je een moederrol speelt, word je in eerste instantie beloond, maar in feite zal deze houding je relatie met een man zeker vernietigen..

Je man zal geïrriteerd raken, hij zal tegen je in opstand komen..
In hoofdstuk 1 bespraken we de psychologische behoefte van elke jonge jongen om onafhankelijk te zijn van zijn moeder om een ​​man te worden. Als je samen met je man de rol van moeder speelt, zul je onvermijdelijk onder ogen zien dat hij je invloed begint te weerstaan, dit zal er vervolgens toe leiden dat hij tegen je in opstand komt. Hij mag niet klagen over uw gedrag; Bovendien kan hij erop staan ​​dat je hem niet verandert, en niettemin zal hij in opstand komen, omdat alle jongens op een dag hun band met hun moeder verbreken.

Uw man kan het beu worden om zich minderwaardig te voelen..
Als je een man consequent als incompetent behandelt, zal hij zich zo gaan voelen. En hoe meer hij zich incompetent voelt, hoe lager zijn zelfrespect zal zijn en hoe incompetenter hij werkelijk zal worden..

Als een man ontevreden is over zichzelf, begint hij minder van je te houden..
Het gevoel van eigenwaarde van mannen is gebaseerd op een gevoel van bekwaamheid. En als hij zich op enig gebied van het leven onzeker voelt, wordt het moeilijk voor hem om niet alleen van zichzelf te houden, maar ook van jou. Zijn incompetentie benadrukken door hem als een kind te behandelen, betekent onvermijdelijk zijn verlangen om van je te houden, onderdrukken..

Aan de andere kant, hoe incompetenter je man lijkt, hoe minder hij je zal opwinden. Vrouwen voelen zich aangetrokken tot competentie. Dus hoe onbeholpender het eruitziet, hoe minder aantrekkelijk het voor u zal zijn..

Je zult de passie in je relatie doden..
De snelste manier om de passie in je relatie te doden, is door je geliefde als een moeder te behandelen..

Hoe meer je je als een moeder gedraagt, hoe meer hij je zal behandelen als zijn moeder. Maar geen man wil bij zijn moeder slapen. Het seksuele taboe tegen een vrouw met overmatige moederlijke energie is zo diep geworteld in een man dat hij je gewoon niet kan vertegenwoordigen in een erotisch, romantisch licht als je constant stof van zijn kleren blaast, hem eraan herinnert wat hij in huis zou moeten doen, behandel hem in het algemeen als uw zoon.

Als je een man als een kind behandelt, zul je je natuurlijk niet meer tot hem aangetrokken voelen. Over wie je net hebt behandeld als een driejarige, kun je je echt zorgen maken??

Ik geloof dat fout 1 een van de grootste oorzaken is van seksuele ontevredenheid in veel huwelijken. Twintig jaar samenleven, de financiële onderdrukking die de familie ervaart – dit alles doodt ook de passie. Maar niets maakt haar zo kapot als de transformatie van vrouw en echtgenoot in moeder en zoon.

Weersta de verleiding om een ​​man te helpen. Laat hem zijn eigen fouten maken en de gevolgen ervan onder ogen zien. Dit is de enige manier om hem te leren het de volgende keer anders te doen..

Hoe ik erin slaagde een man ervan te weerhouden me gek te maken
Aangezien ik vijftien jaar van mijn volwassen leven een moederrol heb gespeeld in relaties met mannen, kan ik mezelf helaas als een expert op dit gebied beschouwen en zou ik graag willen delen hoe ik moederlijke gewoonten heb uitgeroeid. Ik had een relatie met een man die chronisch afgeleid was. Hij vergat vergaderingen, telefoontjes, onbetaalde rekeningen; hij vergat waar hij heen ging en miste de afslag naar rechts op de weg. Twee jaar lang was ik verantwoordelijk voor zijn geheugen, door hem eraan te herinneren wat hij moest doen en waar hij heen moest. Toen we ergens heen gingen, ontspande ik me nooit – ik zorgde er constant voor dat hij de afrit van de snelweg niet miste, de bocht naar rechts zodat hij niet langs de plek kwam die we nodig hadden.

Uiteindelijk werd ik het beu om op hem te passen en besloot ik dat de enige manier om hem te leren attent te zijn op de weg, was om het niet meer voor hem te doen. Een weekend reden we naar een vakantieplek in Zuid-Californië. We waren er eerder geweest, en natuurlijk kende ik de weg heel goed. We waren ongeveer een uur aan het rijden toen we bij een bord kwamen dat aangaf dat de afslag die we wilden een paar kilometer verderop lag. Ik wierp een blik op mijn metgezel om er zeker van te zijn dat hij het bord opmerkte, en alles in mij werd koud. Nee! Ik heb mezelf gewaarschuwd: "Je beloofde niets te zeggen!" Hoe dichter we bij de bocht kwamen, hoe meer mijn zenuwen zich spanden. We kwamen op gelijke hoogte met de bocht en mijn metgezel reed rustig rechtdoor. Hij is er geslaagd! Ik klemde mijn tanden op elkaar om niet te schreeuwen.

Het leek me dat de tijd stilstond toen we tien, twintig, vijftig kilometer van de afslag reden die we nodig hadden. Het begon donker te worden. Plotseling wendde hij zich tot mij en vroeg:

– Kent u deze plaatsen?
– Nee, – antwoordde ik teder.
– Ik ook, ‘zei hij. – Misschien heb ik een afslag gemist?

Hij stopte bij een benzinestation en ontdekte zeker dat hij veertig mijl had gereden vanaf de plek die we wilden. Het was duidelijk dat we te laat waren voor het pension. Het vergde al mijn kalmte om te zwijgen. Nadat mijn metgezel zich omdraaide en in de tegenovergestelde richting ging, keek hij me verlegen aan en zei:

– Je wist dat ik de bocht reed, nietwaar?

Ik glimlachte naar hem, en hij glimlachte naar mij. We wisten allebei dat hij een goede les had geleerd nadat hij veertig mijl naar nergens had gereden, en dat het veel beter was dan wanneer ik tussenbeide zou komen en hem op zijn fout zou wijzen..

Wees consistent. Het is erg belangrijk om consistent te zijn en je aan nieuwe regels te houden, terwijl je oude fouten vermijdt. Wees trouw aan uw verplichtingen, wat de gevolgen ook zijn. U besluit bijvoorbeeld om niet achter uw man in de badkamer op te ruimen, zijn vuile linnengoed en handdoeken niet op te vouwen. Een week later zie je een stapel van zijn spullen op de badkamervloer liggen en liggen er geen schone handdoeken en beddengoed meer in de kast op zijn plank. Raak deze stapel vuile was niet aan. Wacht tot hij klaagt dat hij geen schone handdoeken of schoon linnengoed heeft, en herinner hem eraan dat zijn handdoeken en linnengoed nog op de vloer liggen waar hij ze heeft achtergelaten. Het is mogelijk dat hij niet blij zal zijn met uw bericht, maar hij zal het onthouden. Als u toegeeft aan uw verlangen naar reinheid en orde, zal hij uw nieuwe regels nooit serieus nemen en er geen rekening mee houden..

Onthoud: het is niet gemakkelijk om de gewoonte om de rol van moeder met een man te spelen te doorbreken, maar als het je lukt, zul je je een vrouw voelen en zal je partner zich een man voelen..

Vrouwen offeren zichzelf op en plaatsen zichzelf op de tweede plaats na de man van wie ze houden
uren achter elkaar waren ze het avondeten aan het klaarmaken voor hun metgezel – botfilet met amandelsaus. Je staat op het punt twee borden op tafel te zetten als je plotseling merkt dat de ene portie vis groter is dan de andere. Laten we ons voorstellen dat u en uw man dezelfde eetlust hebben. Wilt u hem een ​​grote portie geven of voor uzelf houden??

De meeste vrouwen die ik deze vraag stelde, gaven plichtsgetrouw toe dat er niet eens een dilemma voor hen zou zijn – natuurlijk zouden ze een groot deel aan een man geven, omdat ze gewend zijn een man op de eerste plaats te zetten en zichzelf op de tweede plaats. Bovendien zeiden veel van de vrouwen die ik interviewde dat ze zich schuldig zouden voelen als ze een groter stuk vis zouden nemen; ze gebruikten woorden "egoïstisch", "hebzuchtig", "liefdeloos".

Fout # 2 is dat wij vrouwen onszelf opofferen en onszelf op de tweede plaats plaatsen na onze mannen. Hoe doen we het?

1. We offeren onze interesses, hobby’s en activiteiten op.
Velen van ons offeren onze interesses en hobby’s op omdat mannen ze niet belangrijk en noodzakelijk vinden. We brengen deze offers, soms zonder het zelfs maar te beseffen. We overtuigen onszelf ervan dat we de dingen waar we van houden helemaal niet missen, dat dit allemaal onzin is en er niet toe doet. In werkelijkheid doet het er echter allemaal toe. Vaak beginnen we te beseffen dat we onze belangen en zaken pas hebben opgeofferd nadat onze relatie met de man voor wie we dit offer hebben gebracht, is gestopt en we terugkeren naar onze favoriete bezigheden. En dan herinneren we ons hoeveel we genoten van meditatie, dansen, tuinieren, fietsen of iets anders dat we opgaven omdat onze mannen onze hobby’s niet deelden..

2. We weigeren vrienden of familieleden die onze partners niet mogen.
Als ik je vraag: "Wilt u een vriend of familielid afwijzen als een man daarom vraagt??" – u zult zeker met vertrouwen antwoorden: "In geen geval!" . Toch doen veel vrouwen precies dat. Bang om de liefde van een man te verliezen, keren ze zich af van de mensen van wie ze houden..

Waarom scheuren mannen je weg van mensen die van je houden??

Onzekere mannen zullen proberen u de steun van anderen te ontnemen..

Sommige mannen hebben volledige controle over hun partner nodig. Tegelijkertijd zijn ze zelf bang voor controle door anderen. Een van de tactieken om volledige controle over u te krijgen, kan de wens zijn u te isoleren van die mensen die van u houden en u steunen – van uw familie, vrienden, van een religieuze of spirituele groep. Deze tactiek heeft meestal twee gevolgen:

– je wordt steeds afhankelijker van de liefde van een man voor jou, omdat je er steeds minder van krijgt van andere mensen;
– je relatie raakt geïsoleerd van de blik van mensen die van je houden, waardoor je partner wordt beschermd tegen mogelijke kritiek en andere negatieve reacties op zijn houding ten opzichte van jou.

3. We worden "emotionele kameleons", we veranderen in een soort schone lei-plank waarop een man schrijft wat hij wil; word wat mannen willen dat we zijn. Door zichzelf op de tweede plaats te zetten na mannen, tonen vrouwen vaak de bereidheid om zichzelf in de steek te laten en te worden wat mannen zouden willen dat ze zijn. Ik noem zulke vrouwen "emotionele kameleons", bereid om zichzelf, hun opvattingen, hun gedrag en zelfs hun overtuigingen te veranderen, gewoon om te corresponderen met het mannelijke idee van de ideale vrouw. Ik zal de vrouw van zijn dromen zijn, we beslissen en proberen ons in te passen in de sjabloon van andermans idee van liefde..

4. We zijn bereid onze dromen op te geven om een ​​man te helpen zijn droom waar te maken. Een vrouw die de universiteit verliet om haar man te helpen studeren voor arts, realiseert zich vijftien jaar later plotseling dat ze haar eigen droom is vergeten om kinderen met ontwikkelingsachterstand te onderwijzen..

De vrouw die haar baan bij een groot bedrijf verliet om haar vriend in zijn bedrijf te helpen, slechts drie jaar na hun uiteenvallen, realiseerde zich dat ze het voor hem deed, en niet voor zichzelf, en als gevolg daarvan verloor ze veel tijd.

Ik weet zeker dat als je zulke dingen niet zelf hebt gedaan, je waarschijnlijk de vrouwen kent die ze hebben gedaan. Het is heel triest om te beseffen dat we zo gemakkelijk bereid zijn onze dromen op te geven en ons leven ondergeschikt te maken aan de aspiraties van onze mannen..

Resultaten van offers in de naam van liefde

Als we onszelf opofferen voor liefde en een ondergeschikte rol op ons nemen, hopen we diep van binnen dat onze mannen meer van ons zullen houden. Het kan al dan niet gebeuren. Maar het volgende zal zeker gebeuren:

Als je jezelf opoffert om de liefde van iemand anders te verdienen, begin je minder van jezelf te houden..

Elke keer dat je je interesses, dromen, je vrienden opoffert, in de hoop de liefde van een man te verdienen, geef je een deel van jezelf op. Hoe meer je opoffert, hoe minder je persoonlijkheid overblijft tot je op een dag wakker wordt met een leeg gevoel. Er blijft niets van je over. Je gaf alles om begeerlijker te worden, en gaandeweg verloor je je essentie, je vrouwelijke ziel..

Dit verlies gaat meestal gepaard met woede en depressie. U bent ontevreden over uzelf, uw gevoel van eigenwaarde en eigenwaarde zijn sterk verminderd. En tegelijkertijd ervaar je een gevoel van wrok en woede jegens de man voor wie je offers hebt gebracht, omdat zijn liefde in de meeste gevallen nog steeds niet overeenkomt met je idealen.

Oplossing: stop met jezelf op te offeren.

Fout N 3
Vrouwen worden verliefd op het potentieel van mannen

Ben je trots op je kunnen "hun beste kwaliteiten bij mannen naar boven halen"?

Heb je jezelf dat ooit verteld? "een klein beetje werk is genoeg", en de man van wie je houdt zal worden wat je hem graag zou willen zien?

Heeft u ooit gedacht dat uw man niet het succes behaalde dat hij wilde omdat er geen andere persoon naast hem was?, "hem echt liefhebben en steunen", totdat hij jou ontmoette.

Ik weet niets over jou, maar voor mij komen al deze vragen maar al te bekend voor. Tot voor kort was fout # 3 mijn tweede beroep – ik werd verliefd op het potentieel van mannen. Ik heb me gespecialiseerd in het vinden van mannelijke verliezers en daar al mijn kracht, energie en tijd aan geven "helpen" hen. Soms waren mijn inspanningen succesvol en begon de man te slagen. Soms lukte het me niet. Maar elke keer overkwam mij hetzelfde: ik was bereid mijn carrière op te offeren, mijn dromen in naam van iemands redding..

Zolang ik me kan herinneren, heb ik altijd mannen gekozen die absoluut steun nodig hadden op elk gebied van het leven. Degenen die hun emoties aan iemand moesten onthullen. Degenen die de wonden van een moeilijke jeugd moesten helen. Degenen die op het punt stonden hun leven zo in te richten om hun talenten te gebruiken om geld te verdienen. Degenen die oratorische of literaire vaardigheden moesten ontwikkelen, of die moesten worden geleerd hoe ze zich goed moesten kleden of een zorgzame minnaar moesten zijn. Ik haastte me onmiddellijk om ze te redden. Ik begeleidde hen en adviseerde hen hoe ze hun complexen konden overwinnen. Ik gaf ze mijn liefde, mijn geld, mijn energie en mijn intellect. Mijn vrienden en familie uitten hun ongenoegen hierover en zeiden dat ik mijn tijd aan het verdoen was, maar dat weerhield me niet. En zelfs als de man geen vooruitgang boekte en geen enkele wens toonde om mijn hulp te aanvaarden – zelfs in deze gevallen gaf ik mijn idee niet op. Uiteindelijk moest ik mezelf een gelofte afleggen.

Terugkijkend realiseerde ik me plotseling dat ik elke keer dat ik niet alleen relaties opbouwde, ik aan een project werkte. Ik was niet alleen gepassioneerd door een man – ik wijdde me aan het bereiken van elk doel..

Ik was niet verliefd op de man die hij werkelijk was, maar op de man die hij zou kunnen worden.

Na vele jaren van teleurstellingen, tegenslagen en hoofdpijn werd ik op een ochtend wakker en realiseerde me plotseling dat ik begin dertig zo weinig had gedaan voor mijn carrière..

En toen zei ik tegen mezelf: "Barbara, als je ten minste de helft van de energie, intelligentie, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen zou gebruiken die je hebt besteed aan het ontketenen van het potentieel van je mannen, aan het bereiken van je eigen doelen, wat een enorm succes zou je dan hebben bereikt?!" En dat is precies wat ik deed, je kunt dit gedeeltelijk zien door dit boek te lezen..

Waarom vrouwen verliefd worden op het potentieel van mannen

-We proberen een moeilijke strijd te vermijden voor onze eigen carrière, voor de onthulling van onze capaciteiten, om te beslissen dat we verantwoordelijk zijn voor iemand.
– We voelen de voldoening om te laten zien hoe liefdevol en geduldig we zijn. We voelen ons als mislukkingen en schelden onszelf uit als onze mannen niet de weg inslaan die we voor hen hebben gepland..
# Vrouwen houden ervan om alles te verbeteren en te verbeteren! We houden ervan om onze huizen te versieren, onze kapsels op te ruimen en meer! Dit natuurlijke, natuurlijke gevoel van creatie leeft voort
in ieder van ons. En het is erg moeilijk voor een vrouw om te weigeren iets te verbeteren..

Hoe u kunt bepalen of u dat bent "badmeester"

Hier zijn enkele tekenen waaraan u kunt zien of u fout 3 maakt of niet:

– u overtuigt uzelf van maand tot maand dat uw man heel weinig tijd nodig heeft om zijn leven te verbeteren en op de been te komen;
– je vertelt jezelf dat niemand echt van je man hield en dat jij de enige persoon zult zijn die hem liefdevol zal veranderen;
– je voelt dat niemand je man begrijpt en dat alleen jij weet wat hij is, – "je kent hem niet zoals ik hem ken"​
– je verontschuldigt je bij je vrienden en familie voor het feit dat je man niet genoeg aandacht aan je besteedt of voor zijn onwaardige gedrag;
– je voelt dat je deze man niet kunt verlaten, omdat dit hem kan versterken in een gevoel van nutteloosheid, en dan zal hij nooit veranderen;
– je overtuigt jezelf ervan dat zelfs als je man je niet met warmte en hartelijkheid betaalt voor je zorg, je toch een relatie met hem moet blijven onderhouden.

Als iemand die deze ziekte heeft overwonnen, wil ik u wat advies geven:
1. Concentreer uw creatieve energie voornamelijk op uw levensdoelen, op uw carrière, en niet op de zaken van uw man. Maak een lijst van uw ambities en doelen en een specifiek plan om deze te bereiken. Volg dit plan en dwaal niet af van uw pad. Dit betekent dat als u van plan bent deel te nemen aan een radioshow om nieuwe klanten in uw bedrijf te werven en uw vriend hulp nodig heeft bij het renoveren van zijn appartement, ga dan naar uw vergadering! Onthoud wat je levensdoelen waren voordat je je vriend ontmoette en volg ze eerst..

2. Maak een lijst: "Wat ik opgeef in mijn leven, "besparing" Mens". Vaak weet je niet eens hoeveel vreugde je jezelf ontneemt., "besparing" Heren. Door deze lijst te maken, kunt u er de aandacht op vestigen..

3. Zoek een man die de verantwoordelijkheid voor zichzelf zou nemen en probeer te slagen, zodat je dit werk niet voor hem hoeft te doen. Er is niets mis mee om de man van wie je houdt te steunen in zijn professionele groei.

en hem helpen bij zijn zoektocht naar verandering. Als twee mensen van elkaar houden, zullen ze elkaar natuurlijk helpen hun potentieel te bereiken. Maar hier is het belangrijk dat je als een team werkt, zodat je man zich net zo verantwoordelijk voelt voor zijn vooruitgang als jij..

Ik raad je aan om aan het begin van je relatie je vriend te vragen naar zijn levensdoelen en hoe hij deze gaat bereiken. Het kan zijn dat hij zich helemaal niet met deze kwesties bezighoudt en in dit opzicht niets zal doen. Dan zul je meteen begrijpen dat deze persoon niets voor jou is. Als zijn plannen voor de voortgang van het leven overeenkomen met jouw ideeën over hoe je hem zou willen zien, geef hem dan wat tijd, houd van hem en steun hem, en bekijk hem een ​​aantal maanden. Als je geen vooruitgang of verandering ziet, bespreek dit dan met hem en ontdek waarom niets werkt. Bedenk dat daden zoveel meer betekenen dan woorden..

Vrouwen verbergen hun waardigheid en competentie.

Heb je de slechte gewoonte om jezelf te kleineren tegenover de man van wie je houdt??
Schaam je je voor het ontvangen van complimenten en onderscheidingen??
Heeft u talenten en capaciteiten waarvan uw partner niet eens weet??
De meeste vrouwen die fout 4 maken, weten er zelf niets van. We verbergen onze intelligentie, capaciteiten, prestaties, onze genialiteit en talenten, om onze man niet bang te maken en zijn zelfvertrouwen te schudden.

Welnu, door onze capaciteiten te verbergen, bereiken we niet de gewenste resultaten
1. Door je deugden te verbergen, dood je de passie in je relatie. Als we onze prestaties kleineren en onze capaciteiten verbergen voor onze mannen, verwachten we dat we er minder intimiderend en aantrekkelijker uitzien in de ogen van onze dierbaren, maar in werkelijkheid is het resultaat volkomen tegengesteld..

Mannen houden van perfectie bij vrouwen. Ze zijn gewend om er zelf naar te streven en herkennen deze kwaliteiten bij anderen, ze worden aangetrokken door bekwame en slimme persoonlijkheden. Voor dit boek heb ik honderden mannen geïnterviewd, en bijna iedereen was het erover eens dat vrouwen met een gevoel van zelfvertrouwen buitengewoon aantrekkelijk zijn. Mannen respecteren deze vrouwen en nemen ze serieus..

De ironie is dat vrouwen hun deugden verbergen en proberen zich bescheiden te gedragen in de hoop grote liefde te verdienen, terwijl dit gedrag de passie in relaties doodt..

2. Als je eraan gewend raakt je waardigheid voor mannen te verbergen, begin je ze uiteindelijk voor jezelf te verbergen. Het is geen toeval dat ze zeggen: wat je niet ziet, vergeet je gemakkelijk. Door uw prestaties in de ogen van anderen te verminderen, onthoudt u ze steeds minder, totdat u geleidelijk uw pracht verliest..

Oplossing: stop met het verbergen van uw verdiensten.

Zoek het soort man dat wil dat je schittert. We weten allemaal dat er mannen zijn die om verschillende redenen niet kunnen leven met sterke en zelfverzekerde vrouwen. Het is moeilijk om je op je gemak te voelen bij iemand die niet wil dat je schittert. Zorg ervoor dat je partner je ondersteunt in je zoektocht om een ​​prachtige vrouw te worden..

Vrouwen gehoorzamen mannen

Ik moet helaas toegeven dat velen van ons het probleem bespreken "waarom vrouwen mannen gehoorzamen" lijken overbodig en onnodig. Zoals we hierboven hebben opgemerkt, is de rol van een vrouw gedurende de lange geschiedenis van de mensheid teruggebracht tot het gehoorzamen van een man – dit is meer een trieste realiteit dan een vergissing. Op basis van mijn ervaring kan ik echter met vertrouwen zeggen dat het voor mezelf identificeren van het mechanisme van mijn onderwerping aan een man en het uitwerken van manieren om dit fenomeen te overwinnen, betekent dat de belangrijkste stappen moeten worden gezet om gezonde, warme, hartelijke relaties te creëren..

Ik noem degenen onder ons die zich onderwerpen aan een man in de hoop er liefde voor te verdienen, martelaren in de naam van de liefde. Een martelaar is een persoon die ervoor kiest om een ​​persoonlijk offer te brengen voor een bepaald doel. Wat vrouwen betreft, hier hebben we vaak te maken met het feit dat ze zelfrespect, eigenwaarde, eigenwaarde en hun zuiverheid opofferen om de liefde van een man te verdienen..

Hoe we onze vrouwelijke waardigheid aantasten
Al deze kenmerken zijn verschillende uitingen van hetzelfde: de vernedering van onze vrouwelijke waardigheid. Het betekent:

– mannen toestaan ​​ons te behandelen op een manier die we nooit zouden willen dat onze dochters worden behandeld;
– hun waardigheid niet te verdedigen wanneer dat nodig is;
– in angst leven – om afkeuring te veroorzaken of kritiek van een partner te verdienen;
– leef met veel minder liefde en aandacht dan je verdient.

Elke keer dat je een man toestaat je respectloos of onwaardig te behandelen, verlies je respect voor jezelf..

Misschien ben je al gewend aan vernedering door mannen.

Nadat u een nieuwe auto had gekocht en voor het eerst achter het stuur zat, realiseerde u zich plotseling hoe moeilijk het was om met uw oude auto te rijden??

Is het u ooit overkomen dat u, nadat u naar een nieuw, ruimer appartement was verhuisd, plotseling begon te begrijpen hoe krap uw oude huis was??

Is het je ooit overkomen dat je, nadat je een nieuw comfortabel paar schoenen had aangetrokken, plotseling besefte hoe ongemakkelijk de oude was??

Of je het nu beseft of niet, het is mogelijk dat je toestaat dat een man je slecht behandelt, simpelweg omdat je eraan gewend bent. Mensen hebben de neiging zich aan te passen aan de omgeving waarin ze leven, en vaak realiseren we ons het ongemak pas als deze omgeving verandert. Door plotseling het verschil te voelen tussen paar schoenen, of appartementen, of auto’s, of relaties, geven we aan onszelf toe hoeveel ongemak we eerder hebben ervaren..

Van slaaf tot woede: hoe vrouwen eerst om mannen heen lopen en dan tegen hen in opstand komen

Veel vrouwen volgen deze weg. Nadat ze met één man vernederd zijn, beloven ze zichzelf dit in de toekomst niet toe te staan ​​en, als gevolg daarvan, in opstand te komen tegen een andere nietsvermoedende man. Toen ze zich de schadelijkheid van dergelijk gedrag realiseerden, veranderen ze weer in slaven. Enzovoort.

Een andere optie voor een dergelijke transformatie kan een situatie zijn waarin we ons van slaaf in woede veranderen in het kader van een relatie met dezelfde man. Ik heb een vriend die haar man met zulke schommelingen tot razernij drijft. Een week lang gehoorzaamt ze hem in alles en gedraagt ​​ze zich als een slaaf, begint dan boos op zichzelf te worden vanwege haar zwakheid en snelt naar het andere uiterste, koud en vervreemd. Als hij, haar kilheid beu, rebelleert, geeft ze het meteen op, vraagt ​​om vergeving en verandert weer in een slaaf.

Het is dit soort gedrag dat mannen een reden geeft om vrouwen te bellen. "vluchtig", "onvoorspelbaar", "hysterisch", "bitchy". De enige uitweg uit deze situatie is door iets te vinden tussen een slaaf en een woede, om te leven in overeenstemming met je levenswaarden, waardoor je de schommelingen van gehoorzaamheid naar rebellie kunt vermijden..
Vrouwen maken een van hun grootste fouten door op mannen te reageren met tederheid en liefde voor hun slechte houding..
Hoe doen we dat? We omhelzen en kussen mannen die zichzelf toestaan ​​respectloos voor ons te zijn; we stoppen niet alleen de man die tegen ons schreeuwt, maar vragen hem ook om vergeving omdat hij hem kwaad heeft gemaakt; we bedrijven de liefde met een man die ons een paar uur geleden letterlijk met vuil vermengde en er niet eens aan dacht zich te verontschuldigen; we omringen de mannen die onze gevoelens hebben beledigd met warmte en zorg om ze te laten zien dat we hoe dan ook van ze houden.

Welke conclusies trekken mannen uit dit gedrag van ons??

Je kunt me behandelen zoals je wilt, ik zal nog steeds van je houden. Bovendien, hoe slechter je me behandelt, hoe meer je me intimideert – hoe teder en aanhankelijker ik zal zijn..

Dit gedrag kan als volgt worden weergegeven: u heeft een puppy in huis; Wanneer u op een dag naar huis gaat, merkt u dat uw hond vlekken heeft op uw favoriete witte bank. Als je dit ziet, ga je naar de keuken en breng je de hond zijn favoriete eten als beloning! Je doet hetzelfde als je een man kust die je beledigd heeft..

Dierentrainers benadrukken altijd het belang van discipline voor de hond – u zult in elk geval de neus van uw puppy in de plas die hij heeft gemaakt steken, hem met een krant op zijn neus slaan en zeggen: "Durf de bank niet meer vuil te maken!" Ik suggereer niet dat je de krant vouwt en een man in de neus slaat als hij "gedraagt ​​zich slecht". Ik wil alleen uw aandacht vestigen op het feit dat door een man te belonen voor een slechte houding ten opzichte van u, u dergelijk gedrag in de toekomst aanmoedigt..

Onthouden! Het behouden van uw waardigheid in een relatie met een man betekent niet dat u uw partner moet onderdrukken. Dit betekent dat je jezelf met liefde en respect behandelt, wat er zeker voor zal zorgen dat een man je op dezelfde manier behandelt..

Vrouwen gedragen zich als kleine meisjes als ze iets uit mannen willen halen

Als kleine meisjes trokken we steevast de aandacht met onze charme, schattigheid en weerloosheid. Velen van ons realiseren zich niet eens hoe vaak we ons gedragen met mannen, zoals kleine meisjes, vooral als we iets willen krijgen. Ik vind het heel verdrietig om te zien dat vrouwen hun toevlucht nemen tot zulke trucjes, maar het is nog droeviger om te zien hoe mannen er voor vallen..

Hoe manifesteert het zich?

1. We gedragen ons naïef en tonen een gebrek aan begrip, terwijl we ons perfect bewust zijn van wat er gebeurt.

Mannen in een dergelijke situatie beginnen zich meer ervaren, goed geïnformeerde mensen te voelen. Dit gedrag van een vrouw verhoogt kunstmatig het zelfrespect van mannen en creëert een sfeer van troost voor hen in hun relatie met jou, maar alleen omdat ze zich superieur aan jou voelen, en niet omdat ze je respecteren..

2. We veinzen wrok als we werkelijk woede voelen.

Je huilt als je wordt beledigd?
Je pruilt in plaats van de man te vertellen dat hij zich als een bruut gedraagt ​​en je hebt er genoeg van.?
Je irriteert je als je moet opstaan ​​en vertrekken?

Omdat de meesten van ons hebben geleerd dat het lelijk is, als meisjes boos zijn, onderdrukken we onze woede en worden we acceptabeler. "vrouw" gevoelens – verdriet, angst of schuld, terwijl woede ons overweldigt en kookt. We doen dit omdat het veel veiliger is, en mannen vinden het leuker..

3. We doen alsof we in de war zijn als we dit gevoel helemaal niet voelen. Dit is een van de meest schadelijke vrouwelijke gewoonten. We doen alsof we niet weten wat we willen, of we kunnen onze gevoelens niet ordenen, of we begrijpen niet wat we doen. Met ons hele uiterlijk schreeuwen we om hulp, en dan verschijnt er een man die ons redt. Wat een plezier! Wat een genot! Hij voelt zich zo bekwaam, zo slim, zo zorgzaam.!

We gebruiken deze techniek om onze volwassen, maar minder prettige gevoelens te verbergen – woede, wrok, wrok of angst. Ontelbare keren heb ik zulke dingen gehoord van vrouwen die voor consultatie bij mij kwamen: "Ik weet niet waarom we zulke relatieproblemen hebben.!" Toen ik ze begon te ondervragen, bleek dat haar man haar bedroog, dat ze al twee jaar geen seksuele relatie meer hadden gehad, dat ze zich onnodig en verward voelde. Natuurlijk begrijpt een vrouw de situatie perfect, maar de verwarring die ze laat zien, geeft haar de mogelijkheid om aan de verantwoordelijkheid voor haar lot te ontsnappen, om de ernst van de besluitvorming te vermijden..

4. Vrouwen behandelen mannen als vaders.
Er is niets mis mee om de man van wie je houdt af en toe vaderlijk voor je te laten zorgen. Het is echter een gevaarlijk symptoom als je hem altijd als een vader behandelt. Dit uit zich meestal in het volgende:

– noem je je geliefde "papa"​
– je zit op zijn schoot en houdt ervan om te mokken;
– je biecht hem op dat je het vandaag was "stoute meid"​
– u staat uw man toe het gezinsbudget te beheersen en zakgeld van hem te ontvangen.

Ik zal de ernstige psychologische aspecten van dergelijk gedrag niet in detail analyseren. Ik wil alleen opmerken dat hoe meer u zich met uw man als een vader gedraagt, hoe langer u een kind blijft..

5. We praten met mannen met een magere, kinderlijke stem..

Dit doen we als:
– we zijn bang om te zeggen wat we denken;
– zijn bang voor de reactie van de man;
– stel dat we afkeuring ontmoeten.

Als we meisjes imiteren, vertellen we een man een beetje: "Kijk, ik ben maar een klein meisje. Doe me geen pijn, wees niet boos op me".

6. We creëren verwarring in ons leven om een ​​man de kans te geven ons te redden.

Je leeft van crisis tot crisis?

Je hebt altijd iets buitengewoons en je hebt constant de hulp van een man nodig, zijn advies.?

Een van de aspecten van het spelen van een klein meisje is dat je je zaken volledig instort, zodat een man je kan komen redden. Misschien doet u dit omdat u als kind geen vaderlijke zorg heeft ervaren. Misschien wil je "controleren" uw vriend, kijk of u op hem kunt vertrouwen. Hoe dan ook, je lokt een crisis uit om aandacht te krijgen – dit is een typische tactiek van het spelen van een klein meisje..

Hoe het spel van uw kind uw relatie met mannen beïnvloedt

Mannen zullen je nooit respecteren.

Zullen mannen reageren op een klein meisje? Ze zullen zich belangrijk, sterk en verantwoordelijk voelen. Ze kunnen meedoen aan dit spel. Waarschijnlijk zullen ze ervan genieten. Maar ze zullen je niet respecteren en zullen je gaan behandelen als een klein meisje en niet als een vrouw. En dit alles zal ertoe leiden dat er in je relatie minder passie en ware liefde zal zijn..

Oplossing: gedraag je niet meer als een klein meisje voor mannen.

1. Maak een lijst: "Hoe mijn meisjesspel tot uiting komt". Het is mogelijk dat u zich schaamt bij het maken van deze lijst, maar geloof me, het zal u helpen fout nr. 6 te overwinnen. De volgende keer dat u merkt dat u een haarlok om uw vinger windt, zingt, of iets anders op deze manier doet , zul je walgen en stoppen.

2. Vraag jezelf terwijl je huilt af of iets je boos heeft gemaakt? Het is belangrijk om dit niet te vergeten, vooral als je al heel lang het gevoel van woede van binnen hebt aangewakkerd. Misschien merk je dat je buiten jezelf bent van woede. En dan geef je er misschien de voorkeur aan om ware gevoelens te uiten, in plaats van ze achter tranen te verbergen. Dit betekent zeker niet dat je jezelf niet moet laten huilen, of dat je altijd boos bent als je huilt. Let er gewoon op.

3. Als u zich verward of hulpeloos voelt, vraag uzelf dan af: "Ben ik echt in de war? Of dat. " Het is heel moeilijk. Voordat u wanhopig wordt en de hulp van mannen inroept, moet u zelf uitzoeken wat de redenen zijn voor uw toestand. Sommige van je meisjesachtige gewoontes kunnen erg oud zijn en het is misschien niet gemakkelijk voor je om afstand te doen. Maar probeer de vrouw in jou lief te hebben.

Ik hoop dat ik je heb geholpen je relaties met mannen beter te begrijpen door je deze zes fouten te laten zien. Ik denk dat je begrijpt dat ik ze heb geïdentificeerd zonder psychologische tijdschriften te bestuderen of enquêtes uit te voeren. Ik heb al deze zes fouten zelf keer op keer gemaakt! Zoals de meeste vrouwen deed ik dit om de liefde van mannen te verdienen, en ik heb onderweg veel moeten lijden. Misschien zal het nu gemakkelijker voor je zijn, omdat je weet wat de valkuilen zijn en hoe je je moet gedragen om niet tegen riffen aan te lopen..