Modafinil vs. Armodafinil

Van de twee is modafinil zonder twijfel degene die de meesten van ons zouden kennen. In de loop der jaren is het enorm populair (en beroemd) geworden in veel hoogwaardige beroepen, waar elke vorm van voorsprong een enorm voordeel kan zijn. Het verdient zijn status als het echte equivalent van de onbegrensde pil.

Armodafinil is een verbeterde versie van Modafinil. Het produceert grotendeels vergelijkbare effecten, hoewel er een paar subtiele verschillen zijn tussen de twee. Het’is ook veel krachtiger.

Je zou verwachten dat de meeste mensen de voorkeur geven aan de verbeterde versie van wat dan ook (en daarom massaal naar armodafinil gaan). Maar, in dit geval tenminste, dat’is niet noodzakelijk waar.

En dat’is echt waarom we’ben hier. Laat’s leer modafinil en armodafinil beter kennen, begrijp hoe ze op elkaar lijken, hoe ze verschillen en waarom u de ene boven de andere zou willen verkiezen.

Wat is Modafinil?

Modafinil is een eugeroïsche verbinding, een middel dat de waakzaamheid bevordert. Het was oorspronkelijk bedoeld om slaapstoornissen en narcolepsie te behandelen.((Daniel Loube, et al. De rol van modafinil bij de behandeling van slaapstoornissen. Slaapbeoordeling. (2002) 1 mei.))

Lafon Laboratories, een Frans farmaceutisch laboratorium, produceerde voor het eerst een reeks benzhydrylsulfinylverbindingen in 1970’zo. Die verbindingen omvatten adrafinil en modafinil. In feite was het tijdens een studie om adrafinil te bepalen’s werkingsmechanisme toen de laatste werd ontdekt.

Adrafinil wordt gemetaboliseerd in het lichaam om modafinil te produceren, een van de grootste verschillen tussen de twee. Aangezien modafinil uiteindelijk de verbinding is die stimulerende effecten genereert, was het het, en niet adrafinil, die massaal werd geproduceerd.

Het verkoopt onder de merknaam Provigil. Modalert en Modvigil zijn populaire generieke alternatieven.

In de afgelopen jaren hebben we een toename gezien in het off-label gebruik van modafinil.((Edward Teitelman). Off-label gebruik van Modafinil. The American Journal of Psychiatry. (2001) 1 augustus.))((S Coelho, et al. Modafinil als een off-label medicijn voor de behandeling van refractaire depressie: een casusrapport. Psychiatrie. (2014) 1 aug.)) Steeds meer mensen die gewoon meer dingen voor elkaar willen krijgen, gaan ervoor. Studenten, professionals, noem maar op. Dit is waarschijnlijk niet iets wat de Fransen van plan waren, maar we zijn waar we zijn.

Het verbetert de focus aanzienlijk,((Melinda Wenner Moyer. Een veilig medicijn om de hersenkracht te vergroten. Wetenschappelijke Amerikaan. (2016) 1 maart.))((Ahmed Dahir Mohamed). Effecten van modafinil op motivatie en plezier bij gezonde personen: kwantitatief bewijs uit de cognitieve neurowetenschappen. AJOB Neurowetenschappen. (2015) 6:1, 15-17.)) verhoogt het energie- en motivatieniveau.((U. Muller, et al. Effecten van modafinil op non-verbale cognitie, taakplezier en creatief denken bij gezonde vrijwilligers. Neurofarmacologie. (2013) jan; 64(5): 490–495.)) Het geeft ook een stemmingsboost.((Randall DC, et al. Modafinil beïnvloedt de stemming, maar niet de cognitieve functie, bij gezonde jonge vrijwilligers. Hum psychofarmaca. (2003) april;18(3):163-73.))((Dongsoo Kim). Praktisch gebruik en risico van Modafinil, een nieuw ontwakend medicijn. Environ Health Toxicol. (2012) 27: e2012007.))((Taneja I, et al. Een gerandomiseerde, dubbelblinde, cross-over studie van modafinil op stemming. J Clin Psychopharmacol. (2007) februari;27(1):76-9.)) Neem het van mij aan, het’is een zegen bij het starten van een saaie taak op het werk.

Wat is Armodafinil??

Armodafinil is een krachtigere versie van modafinil.((Darwish M, et al. Armodafinil en modafinil hebben substantieel verschillende farmacokinetische profielen ondanks dezelfde terminale halfwaardetijden: analyse van gegevens van drie gerandomiseerde farmacokinetische onderzoeken met enkelvoudige doses. Clin Drugsonderzoek. (2009) 29(9):613-23.))((Maria I. Lapid, et al. Werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid van Armodafinil-therapie voor hypersomnie geassocieerd met dementie met Lewy Bodies: een pilotstudie. Dement Geriatr Cogn Disord. (2017) 10 juli.)) Het is ook goedgekeurd voor de behandeling van narcolepsie, maar pas veel later. de U.S. Food and Drug Administration heeft niet’t geef het een stempel van goedkeuring tot 2007.

Structureel gezien is armodafinil de geïsoleerde R-enantiomeer (rechter enantiomeer) van modafinil, de krachtigste psychoactieve verbinding.

Zie het als modafinil’s grotere broer. Dit is ook de reden waarom de tabletten in kleinere doses worden geleverd.

Omdat grote broer was’t goedgekeurd voor gebruik tot relatief recent, zijn er veel minder studies over in vergelijking met modafinil. Daarom weten we er veel minder van.

De meesten van ons kennen armodafinil onder de merknaam Nuvigil. Het’s een product vervaardigd en verkocht door Teva Pharmaceutical Industries. De meest betrouwbare generieke versies ervan zijn Waklert en Artvigil (respectievelijk gemaakt door Sun Pharma en HAB Pharma).

Hoe Armodafinil en Modafinil vergelijkbaar zijn?

Structureel vormen twee enantiomeren modafinil: de R-enantiomeer en de S-enantiomeer.((Claus J. Loland, et al. R-Modafinil (Armodafinil): een unieke dopamine-opnameremmer en mogelijke medicatie voor misbruik van psychostimulantia. Biol Psychiatrie. (2012) 1 september; 72 (5): 405–413.)) De twee verbindingen zijn kopieën van elkaar, net als je rechterhand en je linker and.

Armodafinil bestaat alleen uit de R-enantiomeer van modafinil (in medisch jargon:’is een enantiozuivere versie ervan). Ik bleek dat de R-enantiomeer veel sterkere psychoactieve effecten geeft.((Wisor JP, et al. Armodafinil, de R-enantiomeer van modafinil: wake-bevorderende effecten en farmacokinetisch profiel bij de rat. Pharmacol Biochem Gedrag. (2006) nov;85(3):492-9.)) Deze ontdekking is uiteindelijk de reden geweest voor wetenschappers om het te isoleren en te produceren als een op zichzelf staand medicijn.

Zowel armodafinil als modafinil bestaan ​​om slaapstoornissen te bestrijden. Daarom helpen ze je allebei om langer gefocust en wakker te blijven. Inderdaad, beide hebben op precies die manieren goed voor mij gewerkt.

Op een meer gedetailleerd niveau zullen beide noötropica je redeneersnelheid, reactietijden, energieniveaus en aandachtsspanne aanzienlijk verhogen.

Sinds dat ze’zo nauw verwant, armodafinil’s en modafinil’s halfwaardetijden zijn ook zeer vergelijkbaar. Ze’zijn beide ongeveer 8 uur. De totale duur voor beide is tussen de 14 en 16 uur (dit is inclusief de aanvangs-, duur- en compensatieperiodes).

Overeenkomsten in bijwerkingen

De mogelijke bijwerkingen voor modafinil en voor armodafinil zijn ook vrij gelijkaardig. Hun frequentie is ook bijna identiek. Specifieke bijwerkingen kunnen zijn: verhoogde angst, hoofdpijn (blijf altijd goed gehydrateerd), duizeligheid, misselijkheid, diarree en pijn op de borst.

Zoals het geval is met de meeste medicijnen, is er ook een kleine kans op ernstigere problemen. Dit geldt nogmaals voor beide smartdrugs. Deze problemen kunnen zijn: zelfmoordgedachten, manie, hallucinaties, huiduitslag of allergische reacties.

Dit is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar als u op enig moment een van die zeldzamere effecten tegenkomt, stop dan met het gebruik van de twee stoffen die u’meteen opnieuw gebruiken. Praat dan met een dokter.

De meeste bijwerkingen zijn dosisafhankelijk.((Dongsoo Kim. Praktisch gebruik en risico van Modafinil, een nieuw ontwakend medicijn. Environ Health Toxicol. (2012) 27: e2012007.))((Paul Gerrard, Robert Malcolm). Mechanismen van modafinil: een overzicht van huidig ​​onderzoek. Neuropsychiater Dis Treat. (2007) juni; 3(3): 349–364.)) Voor beide stoffen geldt: hoe hoger de dosis, hoe groter de kans dat u problemen krijgt. Dus, tenzij je een goede reden hebt om dit te doen, houd de dosering laag.

Als blijkt dat u bijwerkingen ervaart, wat u ook doet, dan zijn er ook verschillende alternatieven voor armodafinil en modafinil die het onderzoeken waard zijn. U krijgt natuurlijk niet exact dezelfde voordelen. Maar, afhankelijk van uw doelen, kunnen de voordelen die u krijgt, dichtbij genoeg zijn.

Je moet ook voorzichtig zijn met het feit dat beide medicijnen een wisselwerking hebben met andere medicijnen die je gebruikt, een andere overeenkomst die ze delen. zeker niet doen’neem geen van beide als je’opnieuw op diazepam, midazolam, triazolam, fenytoïne, propranolol, omeprazol of anticonceptiepillen. Overleg in alle andere gevallen met uw arts om onaangename verrassingen te voorkomen.

Verschil tussen Modafinil en Armodafinil

Hoewel modafinil en armodafinil zoveel overeenkomsten hebben, kunnen de twee nog steeds verschillende effecten hebben.((Darwish M, et al. Armodafinil en modafinil hebben substantieel verschillende farmacokinetische profielen ondanks dezelfde terminale halfwaardetijden: analyse van gegevens van drie gerandomiseerde farmacokinetische onderzoeken met enkelvoudige doses. Clin Drugsonderzoek. (2009) 29(9):613-23.)) Je kunt dit gedeeltelijk toeschrijven aan de subjectieve aard van noötropica en onze unieke hersenchemie.

Het grootste verschil tussen de twee smartdrugs is de dosering die nodig is om dezelfde effectintensiteit te krijgen. Als algemene regel geldt dat 150 mg armodafinil het equivalent is van (en vergelijkbaar is met) 200 mg modafinil.((D. V. Tembe, et al. Armodafinil versus modafinil bij patiënten met overmatige slaperigheid geassocieerd met slaapstoornis in ploegendienst: een gerandomiseerde dubbelblinde multicentrische klinische studie. Neurologie Onderzoek Internationaal. (2011), artikel-ID 514351, 6 pagina’s.))

Maar, zoals het geval is met elke nootropic, jij’U zult uiteindelijk wat tests moeten doen om de optimale dosis voor u en uw doeleinden te vinden.

Verder is informatie over de verschillen tussen de twee behoorlijk vaag en subjectief. Dit komt vooral door hoe weinig onderzoek is gedaan naar armodafinil.

Mijn ervaren verschillen

ik niet’vind dit zelf niet. Maar sommige gebruikersrapporten suggereren dat modafinil betere stemmings- en motivatieverhogende effecten heeft dan armodafinil.

Mensen hebben ook gemeld dat de laatste hogere niveaus van angst kan veroorzaken. Nogmaals, niet iets wat ik zelf heb meegemaakt.

Persoonlijk vind ik armodafinil eigenlijk een reiniger “hoog”. Ik ervaar een duidelijk gefocuste mentale toestand en don’t registreer geen van de licht euforische gevoelens die ik gewoonlijk krijg van modafinil.

Voor mij echter, dat’is niet per se positief.

Ik merk dat het licht euforische gevoel heel goed is voor de creativiteit en het verbeteren van mijn humeur als ik’m down of vermoeid (of kater). Het starten en beëindigen van saaie taken is ook gemakkelijker.

Met armodafinil is het’is moeilijker om op en neer periodes van emotie te ervaren. Het maakt gevoelens een beetje plat. Dit maakt je huidige mentale toestand moeilijker te veranderen.

Zoals ik al zei, voor mij, dat’is niet per se positief. Voor jou, afhankelijk van je gewenste gemoedstoestand, kan het alle kanten op.

Ik vind het veel moeilijker om ’s nachts in slaap te vallen na het gebruik van modafinil. Op de dagen dat ik het neem, heb ik de neiging om aan te vullen met andere kruidenslaapmiddelen zoals ashwagandha of Brahmi voordat ik het hooi ga gebruiken. Met armodafinil vind ik dat overbodig.

Een laatste ding dat het vermelden waard is, is dat tolerantie sneller lijkt op te bouwen van modafinil dan van armodafinil. Beide hebben een laag verslavingspotentieel.((Raman Krishnan, Krishnan Vengadaragava Chary. Een zeldzaam geval modafinil-afhankelijkheid. J Pharmacol Apotheek. (2015) januari-maart; 6(1): 49–50.))((Jerry Jason M, et al. Verslaving aan Armodafinil en Modafinil Presenteren met paranoia. Tijdschrift voor klinische psychofarmacologie. (2016) Jaargang 36; Nummer 1: 98–100.)) Maar als u van plan bent om er een meerdere keren per week te nemen, wat de veiligere keuze is, is duidelijk.

Een verschil in prijs

In generieke vorm is armodafinil iets duurder dan modafinil. Maar het verschil is niet groot genoeg om de kosten een argument te laten zijn om de ene boven de andere te kiezen.

Ik koop generieke modafinil en armodafinil altijd online, meestal in batches van 300 tabletten. De prijs komt uit op minder dan 1 USD per pil.

Over het algemeen ben je’opnieuw kijken naar een prijsverschil van 15% (een paar procentpunten geven of nemen).

Is de een beter dan de ander?

Het’het is moeilijk te zeggen of armodafinil of modafinil beter is. De beslissing is erg subjectief.

Armodafinil is relatief nieuw onthoud. Dus er is geen’t veel wetenschappelijk onderbouwde informatie waaruit blijkt dat de ene een betere keuze is dan de andere.

ik’Ik heb je mijn persoonlijke ervaring en modvigil 200 mg mening hierboven gegeven en ik neig naar modafinil. als jij’Als je graag feedback wilt krijgen van andere gebruikers, kunnen Reddit, Longecity of andere nootropics-gerelateerde forums geweldige informatiebronnen zijn.

Anekdotische rapporten kunnen u helpen te zien wat de algemene consensus is over effecten, bijwerkingen, verslavingspotentieel en in het algemeen, waar u op moet letten.

Mijn oordeel

Veel mensen beschrijven armodafinil en modafinil als een veel sterkere kop koffie. En ik ga akkoord. Maar hoewel ze veel overeenkomsten hebben met de meest populaire drank ter wereld, gaan ze ook veel verder. (Terzijde, begrijp goed wat je doet’wat u doet als u van plan bent modafinil of armodafinil te mengen met cafeïne.)

Uiteindelijk lijken de twee smartdrugs erg op elkaar. Beide produceren een verhoogde staat van bewustzijn, focus en vertrouwen. Ze’ben ook heel, heel goed in het wakker houden. Dat zijn allemaal dingen die je wilt voelen als je dingen gedaan moet krijgen.

Hoewel armodafinil een zuiverdere en verbeterde versie van modafinil is, is het’is niet per se wat de meeste mensen verkiezen (waaronder ikzelf). En helaas is de enige manier om erachter te komen wat voor jou het beste werkt, door ze allebei te proberen.

Maar als een beetje experimenteren gewoon niet jouw ding is (en eerlijk genoeg), ik’maakt de keuze voor armodafinil versus modafinil gemakkelijk voor u. Ga met modafinil. Het’s de beter onderzochte en populairste van de twee opties.

Adrian Carol

Adrian Carol is de hoofdredacteur bij Nootrodelic waar hij blogt over nootropics, psychedelica en verantwoord gebruik. Hij' is ook een freelance schrijver, een muziekproducent en een basgitarist. Ongeacht wat hij&#39 waar Adrian over schrijft, streeft ernaar zijn lezers betrokken en goed geïnformeerd te houden.