Orgasmische meditatie: de nieuwe sexy mode

“Het is net als yoga of een douche, maar dan veel koeler,” lacht een 34-jarig meisje genaamd Lyubka veelbelovend. Lyubka is haar volledige naam, ze komt oorspronkelijk uit Slowakije, maar woont al 12 jaar in Londen. Ze draagt ​​een donkerblauwe jurk tot boven de knieën en een minimum aan make-up. De man die naast hem zit – de 37-jarige Kapil (hij komt blijkbaar uit India, maar woonde ook de helft van zijn leven in Londen) – drukt haar goedkeurend tegen hem aan. We gingen allemaal op de grote witte bank in hun appartement in Westminster, Londen zitten. “We zijn klaar om alles te demonstreren. Ben je klaar om te kijken? “

Ben ik er klaar voor. Ik heb blijkbaar geen keus.

Lyubka zakt in één beweging op de grond op een van tevoren voorbereide mat, bekleed met hoge kussens aan de zijkanten, tilt haar jurk op en trekt met haar voeten op de kussens snel haar slipje uit. Kapil gaat naast haar op haar knieën zitten, trekt handschoenen aan, bevestigt een iPhone naast haar en klokt de tijd – 15 minuten. Hij streelt de binnenkant van het meisje en legt dan zijn hand op haar kruis. De andere hand begint langzaam maar ritmisch haar clitoris te masseren.

Dit stel gedraagt ​​zich bijna als de personages in mijn favoriete show, The Masters of Sex, over Virginia Johnson en Bill Masters (de twee waren doktoren, maar “omwille van de wetenschap” hadden seks met elkaar en gingen uiteindelijk trouwen). Mijn nieuwe vrienden zijn ook man en vrouw. Wat de situatie echter niet minder afwijkend maakt. Maar deze twee geven niet om mij. Of zijn het echt goede acteurs? Lyubka publiceert regelmatig welsprekend gekreun – en dit ziet er niet uit als een theater. Maar het voelt niet als seks (of yoga). Volgens het snelgroeiende leger van aanhangers van een vreemde praktijk die orgastische meditatie (afgekort – OM) wordt genoemd, is dit meer dan seks. En sommigen zijn er zeker van dat het nog beter is.

OM is in 2001 uitgevonden door Nicole Dadone, een inwoner van San Francisco, een psycholoog, zakenvrouw, boeddhist en ook een schrijver. Een paar jaar geleden schreef Nicole het bestverkochte boek Slow Sex dat orgastische meditatie tot een populaire vorm van vrije tijd maakte, niet alleen in Amerika, maar ook in Londen en Australië. Alles duurt precies 15 minuten. Een vrouw kleedt zich strikt onder de taille uit – haar partner (of partner – in dit geval is het niet nodig om een ​​stel te zijn of zelfs van een ander geslacht) blijft gekleed. OM-masterclasses leren niet alleen de nuances van de vrouwelijke intieme anatomie, maar ook de stimulatietechniek zelf. Het blijkt dat de clitoris – om precies te zijn, het bepaalde gebied (boven en links) – de meest gevoelige plek in het menselijk lichaam is: er zijn meer dan 8 duizend zenuwuiteinden (dat is twee keer zoveel als op het hele oppervlak van de penis). Het is op dit microscopisch kleine gebied dat je moet concentreren, en als de partner goed afstemt op de vrouw, en ze zichzelf laat gaan en 100% contact maakt met haar gevoelens, kan deze oefening haar een golf van oxytocine veroorzaken – het ‘hechtingshormoon “die vrijkomt tijdens de bevalling, het geven van borstvoeding en tijdens een orgasme.

“Een orgasme is niet alleen nodig – het is van vitaal belang”, zegt Nicole Daedone. “Hij geeft je de energie om jezelf en de wereld te veranderen.” Het klinkt luid, maar degenen die regelmatig OM beoefenen, beweren unaniem dat het libido en het algemene energieniveau merkbaar toenemen, het gewicht afneemt en de depressie verdwijnt..

Precies 15 minuten later staan ​​Kapil en de roodgekleurde Lyubka op en glimlachen ontspannen. “Alles is oke?” Lyubka kijkt me aan en maakt zich zorgen. Mijn eerste voyeurervaring in mijn leven bezorgde me niet veel ongemak, maar ik had ook geen sterke emoties. Misschien is dit hoe het zou moeten zijn – hier in Londen wordt deze procedure gewoon een “welzijnspraktijk” genoemd. Kapil en Lubka doen deze wellness drie keer per dag. Beiden zeggen dat OM hun leven compleet heeft veranderd. Ik vraag Lyubka of ze net een orgasme heeft gehad. “Ja. Dat wil zeggen, nee – om de een of andere reden is ze in de war in het getuigenis. “Het hangt ervan af wat als een orgasme telt.” Ik vraag je om het uit te leggen. “We leven in een patriarchale samenleving”, komt haar man tussenbeide. – Orgasme is gewend om als man begrepen te worden: men gelooft dat dit het doel van seks is. Maar dit is slechts ontspanning, en het mag geen doel op zich zijn. Voor vrouwen zijn de zaken ingewikkelder. Hun orgasme is een proces, het is als een golf – het komt en gaat “.

Deze persoon heeft precies gelijk om lezingen over seksuologie te geven, ook al heeft hij carrière gemaakt in de IT-branche. Hij zegt dat hij in het leven alles had: carrière, geld, vrouw, maar toch ontbrak er iets. “Nu begrijp ik wat het is: diepten”, geeft hij toe. – Ik had oppervlakkig contact met mensen, waaronder mijn ex-vrouw. Een paar jaar geleden, nadat hij per ongeluk het optreden van Nicole Dadone op YouTube had gezien, raakte hij geïnteresseerd en vond hij de OM-gemeenschap in Londen, waar hij later Lyubka ontmoette. En alles veranderde. “Vroeger had ik goede seks, maar nu is het geweldig! En niet alleen seks – ik leerde me echt een vrouw te voelen, elke cel van haar lichaam. En tegelijkertijd alle mensen om je heen “.

Dit alles klinkt als New Age retoriek. Of zelfs een sekte. Maar dit stel denkt van niet. Kapil runt nu een Brits OM-centrum genaamd TurnON Britain (wat letterlijk nogal komisch klinkt – “Roer Groot-Brittannië”) en leidt trainingen en workshops met zijn vrouw. Volgens hen zijn meer dan de helft van de aanhangers van orgastische meditatie koppels, ook echtparen, die om de een of andere reden geen ‘vlinders in de maag’ voelen. Voordat ze Kapil ontmoette, woonde Lyubka zelf ook negen jaar bij een andere man, maar voelde ze zich niet gelukkig. Plus de kindertijd onder het communisme – “toen iedereen werd geleerd goede meisjes te zijn.” Nadat ze OM met een vreemde had geprobeerd, voelde ze aanvankelijk niets anders dan een golf van energie. En toen begon het. “Ik heb geleerd om de controle los te laten, naar mezelf te luisteren en mezelf volledig aan een man over te geven”, voor het eerst is de verlegenheid zichtbaar op het gezicht van mijn gesprekspartner. – Ik ben ook gestopt met weglopen voor gevoelens en nu weet ik wat ik echt wil. En ik begrijp mijn man niet langer alleen – ik lees zijn gedachten! Nou ja, energie natuurlijk. Na deze 15 minuten lijkt het zo erg dat je klaar bent om bergen te verzetten! “

Energie. Misschien is dit het belangrijkste woord van het decennium. We zijn allemaal naar haar op zoek. Tantristen noemen seksuele energie levenskracht – “levenskracht”. Ze zeggen dat als je haar goed wakker maakt, je wonderen kunt verrichten. Maar waarom hoor ik de laatste tijd overal vandaan dat we steeds minder seks hebben? En iedereen klaagt over vermoeidheid. Ik heb in mijn leven verschillende keren tantrische ademhaling beoefend. De resultaten zijn een lichte uitbreiding van het bewustzijn (helaas tijdelijk), evenals een ongelooflijke toename van energie en seksueel verlangen. Daarna werd ik heel snel zwanger. Maar dit verhaal is niet voor iedereen weggelegd en niet voor elke dag – tantrische praktijken vragen tijd en geduld. En de “orgasmepauze” van 15 minuten lijkt eenvoudiger. Maar hoe kun je dit doen met vreemden en ook in het openbaar?

Ik probeer er een paar uur later achter te komen als ik Kapil en Lyubka ontmoet tijdens een oriëntatie-evenement dat bijna elke avond in Londen wordt georganiseerd door TurnON Britain. Dertig mensen verzamelden zich in een hal van een groot kunstcentrum in de omgeving van Camden. De meeste zijn mannen. Ze zijn tussen de 30 en 50 jaar oud, sommige zien er erg goed uit. Mijn kennissenkoppel zijn de gastheren. De deelnemers beantwoorden om beurten hun provocerende vragen zoals “Waar ben ik het meest bang voor?”, “Wat is liefde?” en “wanneer was de laatste keer dat ik mijn gevoelens openlijk uitte?” De implicatie is dat hierdoor het ijs sneller zal smelten, mensen hun verdediging zullen laten vallen en misschien OM zelf willen proberen. Hoewel, zo blijkt, veel van de aanwezigen dit al hebben gedaan – en meer dan eens. Ik probeer te begrijpen met wie ik, althans in theorie, dit zou kunnen doen. Misschien maar één – een man van achter in de veertig, in een Paul Smith-jas die lijkt op Robert Downey Jr. Hij draagt ​​een bril en de bebrilde mannen wekken vertrouwen in mij. Hij komt dan zelf naar mij toe. John organiseert al heel lang kunstevenementen en oefent met OM-meisjes. Waarvoor? “Ik ben op zoek naar nieuwe kansen”. ‘Heb je een vaste vriendin?’ John glimlacht mysterieus als antwoord. “Het leven is veelzijdiger dan monogame relaties.” Ik heb zoiets al ergens gehoord. Ik vang een paar meisjes – ze hebben vergelijkbare recensies. Dit is in eerste instantie allemaal vreemd en lijkt op een afspraak met een gynaecoloog. Dan leer je je hoofd af te zetten. En je krijgt een voorproefje.

Ondanks verschillende uitnodigingen om de avond in de kroeg voort te zetten, trok ik me terug. Dit verhaal is merkwaardig, maar zoals je weet, zit alles in het hoofd. En mijn hoofd is nog niet klaar om dergelijke experimenten toe te staan..

De bestseller van Nicole Daedone Slow Sex: The Art and Craft of Female Orgasm is Slow Sex: The Art and Craft of Female Orgasm. In Amerika richtte Nicole One Taste op, dat OM-trainingen organiseert voor zowel toekomstige coaches als nieuwelingen..