Manieren om met een geliefde te trouwen

Hoe trouwen? Deze vraag is erg relevant voor Russische meisjes. Er zijn inmiddels veel boeken en diverse trainingen over dit onderwerp. En als je jezelf een doel stelt – om je prins te vinden en een bruiloft te houden, is het heel goed mogelijk om dit te doen.

En als er al die ene en geliefde man is, maar hij roept niet op tot een huwelijk en biedt ook niet aan om naar hem toe te verhuizen? Wat te doen zodat hij een besluit neemt en de gekoesterde woorden uitspreekt?

Met deze vraag wendde ik me tot een psycholoog, een toonaangevende specialist op het gebied van familie en interpersoonlijke relaties, de auteur van ongeveer 30 boeken over dit onderwerp, Anatoly Nekrasov.

Anatoly Alexandrovich, waarom aarzelen mannen om hun meisjes ten huwelijk te vragen, hoewel de relatie goed is?

De vraag is erg belangrijk en interessant. Het komt tegenwoordig vrij vaak voor. Dit was voorheen niet het geval. Ongeveer 100 jaar geleden was de vraag er helemaal niet. Toen zochten en zochten de mannen vrouwen. Nu is er een staatsgreep geweest. Het wordt ook verklaard door het objectieve feit dat er nu meer vrouwen dan mannen zijn. Niet veel, maar toch meer. Maar daar gaat het niet om. En de belangrijkste factor in de huidige situatie, waarin vrouwen worden geconfronteerd met de taak om met hem te trouwen, is dat onze mannen tegenwoordig vrouwelijker en minder proactief en besluitvaardig zijn dan voorheen. Niet
tevergeefs noemden ze de vervlogen twintigste eeuw – de eeuw van vrouwelijke mannen en moedige vrouwen. Dit gaat door tot in de 21e. Tegenwoordig zien we dat vrouwen zich meestal in een mannelijke positie bevinden en mannen in een ontspannen toestand. Vandaar hun inactiviteit. Maar dit is geen oorzaak, maar een gevolg. Het is noodzakelijk om te begrijpen: waarom zijn mannen nu vrouwelijker en vrouwen mannelijker.

Hier is een verklaring voor. Neem bijvoorbeeld oorlog. Mannen voeren oorlog, ze worden in grote aantallen vermoord. Vrouwen staan ​​achteraan. En op alle posten, op alle posities, worden mannen vervangen. Ze staan ​​bij de machines, beheren collectieve boerderijen, ploegen, zaaien, werken. Vrouwen zijn mannen geworden en nemen mannelijke taken op zich. Dit ging geruime tijd zo door. Daarna moest het land worden herbouwd. En de grootste moeilijkheid viel opnieuw op de schouders van vrouwen. Veel mannen stierven, onder de overlevenden waren er veel gewonden en kreupelen. Velen bleven in het leger omdat het doorging "verkoudheid" oorlog. Vrouwen moesten weer actief zijn. Maar het begon allemaal veel eerder. Na de revolutie – toen bij decreet vrouwen met mannen werden gelijkgesteld. Het lijkt de status van een vrouw te hebben verhoogd, maar zo zag het er alleen aan de oppervlakte uit. En in de diepte was er een taak – om het aantal werkende handen te verdubbelen. Vóór de revolutie werkten mannen op alle gebieden, en op enkele uitzonderingen na, vrouwen. Mee eens, dit is 50-60 procent van het totale personeelsbestand. En hier worden vrouwen volgens een bepaalde volgorde gelijk aan mannen en kunnen ze elke positie innemen. Vrouwen begonnen in werkpaarden te veranderen. En dan de oorlog, onderdrukking. Het gebeurde zo dat de Russische vrouw zo’n serieuze moeder werd. En sinds zo’n vrouw baart ze het overeenkomstige nageslacht. Als ze meer mannelijke energieën in zichzelf heeft, haar innerlijke mens "dooft" een kind dat een zoon draagt, en een zwakkere jongen komt tot leven. En de meisjes komen er integendeel uit – gesterkt, met een wilskrachtige kern. Geboren als Athene: schild, zwaard en helm.

Dat is de belangrijkste reden waarom mannen vrouwelijk zijn, ik begrijp het goed?

Ja. Het meisje kijkt naar de man, verwacht mannelijke acties van hem, maar hij is niet klaar om een ​​man te zijn en is niet klaar om een ​​vader te zijn. Hij is nog steeds een mentaal onvolwassen man.

En wat moeten wij meisjes doen? Hoe je erin kunt herleven

Meisje heeft eerst nodig "geboorte geven" haar man, sticht dan een gezin met hem en baart dan een kind van hem. En vaker zien we dit: ze trouwt op de een of andere manier, baart snel een kind. Iemand die helemaal geen man is, kan geen verantwoordelijkheid nemen en rent weg. Hij is in shock. Hij is nog geen man, maar ze willen van hem een ​​vader maken..

Om hem zelf te onderwijzen! (lachend).

Je zei correct. Een man baren is hem opvoeden. Nu is de vraag: hoe doe je dat? Beter als twee vrouwen aan de slag gaan: zijn moeder en vriendin. Maar meestal zien we een ander beeld: de moeder wil haar kind, haar zoon, niet loslaten, ze houdt hem onder haar rok. Voor haar geldt: hoe zachter, hoe stiller, hoe beter. Het belangrijkste voor haar is dat hij gehoorzaam, comfortabel en gemakkelijk is. Zeker voor een stoere vrouw. Dus schoonmoeder is in de regel geen helpers, op zeldzame uitzonderingen na. Daarom staat het meisje voor een nog moeilijkere taak – niet alleen om haar man te helpen geboren te worden, maar ook om weerstand te bieden aan die moederlijke energie die afkomstig is van haar schoonmoeder, die "schoffel" en blijft in een kinderlijke staat. Hij is nog een kind voor haar. Het is erg moeilijk om deze energieën te weerstaan. Ze is tenslotte een moeder. Maar de taken worden altijd binnen hun bevoegdheden gegeven. En de oplossingen zitten op een grote diepte, dat wil zeggen, je moet zelf naar binnen gaan en daar vind je antwoorden op vragen. Bekijken: wie ben ik? Ben ik ook niet die Amazone, met een zwaard en een schild? Misschien ben ik ook een vechtende vriend? Dan heeft het geen zin om te vechten met een machtige moeder, wiens schild sterker is en het zwaard scherper. Het is niet bekend wie er gaat winnen. Een man kiest eerder de kant van zijn moeder en zelden andersom. Het heeft geen zin om tegen twee te vechten. Daarom moet u het volgende begrijpen: "als zo’n stel naar me toe kwam – een zwak geopenbaarde man (in de psychologie wordt het mentaal onvolwassen genoemd) en een moedige vrouw (zijn moeder), dan kwam ik niet alleen in een dergelijke situatie terecht. Schoonmoeder is mijn spiegel in deze kwestie" U moet dit eerlijk aan uzelf toegeven. Haar mate van mannelijkheid is mijn mate van mannelijkheid. De enige manier waarop je deze taak het hoofd kunt bieden, is niet door je mannelijkheid te versterken, niet door te vechten, niet door te vechten, maar integendeel om een ​​supervrouw te worden.

Dat wil zeggen, om je vrouwelijke principe te vinden?

Ja. Keer in jezelf, naar je vrouwelijke essentie. De oplossing voor het probleem ligt op zijn diepst. En zodra je op dit punt kwam waarop je een vrouw bent, voelde je het en begon je haar in jezelf te openbaren. Alles veranderd. Een man, zelfs een onvolwassen man, voelt zich onmiddellijk een vrouw, en hij begint zich open te stellen en wordt een man, omdat vrouwelijkheid dichtbij klonk.

En dan neemt hij de verantwoordelijkheid?

Hij begrijpt dat hij verantwoordelijk is, dat hij het hoofd is, de meester. En het begint te groeien. En zijn moeder zal hetzelfde voelen. Er zit tenslotte ook een vrouw in haar. In resonantie met deze schoondochter en schoonmoeder worden vrienden. En de schoonmoeder moet worden geholpen om vrouw te worden. Door middel van passende gesprekken, vriendschappen, vrouwelijke geschenken. Als ze niet getrouwd is, help haar dan te trouwen, of stem er in ieder geval op af. Als zo’n moedige vrouw een echtgenoot heeft, wordt hij in de regel naar binnen geduwd. We moeten hun relatie helpen verbeteren. Het is nodig om die man te helpen om een ​​man te worden.

De taak is over het algemeen één – een supervrouw worden, en dan worden alle andere taken eenvoudig en eenvoudig opgelost. Als ze zich tot haar vrouwelijke essentie wendt, zal ze daar gemakkelijk haar supervrouw vinden. En als je dit niet doet en leeft zoals iedereen, krijg je het overeenkomstige resultaat: problemen, moeilijke relaties, echtscheidingen, enz..

Maar hoe je vrouwelijkheid in jezelf kunt wekken?

Er zijn veel verschillende boeken over dit onderwerp. Het enige dat je in geen geval een richting mag inslaan: een vrouw-teef. Dit is slechts de versterking van mannelijkheid in een vrouw, haar wilskrachtige kern. Deze vrouwen hebben geen toekomst. Ja, ze kunnen iets bereiken, maar ze zullen nooit echt gelukkig zijn. Als ze nu "brak de bank", later zal ze zeker problemen krijgen. Dit wordt bepaald door de principes van de ontwikkeling van het leven. Een vrouw moet een vrouw zijn. Dit is haar pad, de zin van het leven, haar taak. Laat dus zoveel mogelijk je vrouwelijkheid zien. En dit is zachtheid, tederheid. Tederheid is over het algemeen het sleutelwoord voor een vrouw. Een vriendelijk woord, een zachte blik, een zachte aanraking, een zachte stem. We moeten aan alles aandacht besteden en trainen, leren. Omdat er teveel is weggenomen van een stoere moeder, uit de samenleving, en daarom moet tederheid naar voren worden gebracht.

Ik begreep het goed: alleen door een vrouw in zichzelf op te voeden, kan een resultaat worden bereikt?

Door van jezelf te houden als vrouw, je vrouwelijke essentie, liefde en respect voor mannen als soort te onthullen – dit zijn de drie componenten van het koesteren van vrouwelijkheid in jezelf. Als er in de ruimte van een meisje een man is die ze niet respecteert of slechtere gevoelens heeft, dan spreekt dit over haar onvrouwelijkheid. Een vrouwelijke vrouw wordt niet omringd door mannen die ze niet respecteert: ze verdwijnen uit haar ruimte of vertonen de beste mannelijke kwaliteiten. Dat wil zeggen, je moet wat wijsheid hebben om een ​​vrouw in jezelf te vinden en het soort man te zijn dat je wil zien? Aanpassen is niet nodig. We moeten eerlijk naar onszelf kijken. Als er moeilijkheden zijn in het leven: ik ben eenzaam of kan niet trouwen of mijn geliefde wordt geen man, dan ben ik niet vrouwelijk genoeg. En stel de vraag: wat is er niet helemaal vrouwelijk aan mij? De figuur is cool, het gezicht is mooi. En de stem? Gedrag? Beweging? Enzovoort. En tederheid, liefde, respect? Zijn er mannen in mijn ruimte die ik niet respecteer en die ik niet liefheb als mannen? Niet als persoon, maar als man! En een heel belangrijke vraag: hoe voel ik me over mijn vader? Een vader voor een meisje is tenslotte de eerste man in haar leven. EN
haar toekomstige leven met mannen hangt in het algemeen af ​​van hoe ze een relatie met hem opbouwt. "Vader is een coole man, ik hou van je als man" – dat is wat het motto zou moeten zijn. Als dit niet het geval is, is het moeilijk voor haar om gelukkig te worden met mannen. En wat de vader ook is, je moet begrijpen waarom hij is en van hem houden. Een relatie met een vader is een gouden sleutel voor een meisje in haar gelukkige leven. In het boek "Rod, familie, persoon" Ik ben erg goed in het beantwoorden van deze belangrijke vraag.

En als een man geen aanzoek durft te doen omdat hij geen gezinsmodel heeft, is dit dan iets onbegrijpelijks voor hem, omdat hij is opgevoed door één moeder? Nu zijn er veel van dergelijke voorbeelden van vrouwen die alleen kinderen opvoeden. Hoe dan te zijn?

Dit is een veel voorkomende situatie. Veel mensen hebben geen foto’s van een gelukkig gezin. Waar kan ik het krijgen? We hebben verschillende generaties opgevoed in gezinnen zonder de betekenis van het gezin, de betekenis, de rol, enz. Te begrijpen. Zonder een goed gezinsbeeld. Over het algemeen zijn er in ons land minder dan 5% gelukkige gezinnen. Mee eens, tegen deze achtergrond is het moeilijk om een ​​positieve ervaring te hebben. Hoe te zijn? Dit is een geweldige tijd. Er is kennis waarmee u dit beeld kunt vormen. Voor een meisje moet je eerst begrijpen wat een gezin is. U moet een professional zijn in gezinsaangelegenheden. Ten eerste, om het beeld van het gezin in mijn hoofd te zien, begrijpen en samen te stellen. Er is een oude wijsheid: "Hoe we denken, is hoe we leven". Als er een beeld van een gelukkig gezin in het hoofd zit, zal het worden gerealiseerd, als het er niet is, zullen er alleen afzonderlijke fragmenten van geluk zijn, de rest zal ongelukkig zijn. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een educatief programma in gezinsaangelegenheden te doorlopen. En nu is er zo’n kans. In het bijzonder mijn boek "Een gezin ontwerpen" heel kort, bondig, in een begrijpelijke, eenvoudige taal, worden alle kwesties van het gezin, de opbouw ervan, uitgelegd en helpt het een beeld van het gezin te creëren, dat vervolgens wordt gerealiseerd. En wanneer het meisje deze kennis in zichzelf heeft gestopt, het heeft begrepen, het heeft uitgezocht, dan kan ze de communicatie met een man over dit onderwerp beginnen, ze kan hem gemakkelijk helpen dit beeld van een gezin te zien en te begrijpen.

Dat wil zeggen, een man moet worden getoond hoe geweldig het is om in een gezin te leven.?

Begrijp eerst voor uzelf: wat een gezin is en waarop het is gebaseerd, en help vervolgens een man om dit beeld te verwerven. Of hij zal het boek zelf lezen, of zij zal het hem in gesprekken geven.

In het algemeen zou een man over het algemeen meer gevorderd moeten zijn in deze kennis..

En als een meisje gewoon met een man gaat zitten en openhartig vraagt ​​wat niet bij hem past, wat hij haar wil zien?

U kunt ook deze kant op gaan. Meestal verwijzen psychologen ernaar, waardoor ze zichzelf de rest van hun leven van werk voorzien. Er kan een onderhandelingspad bestaan, maar er moet een andere basis zijn: "Ik ben een vrouw, ik begin me te ontwikkelen als vrouw, en als ik me open stel, communiceer ik met hem als een vrouw met een man" – en hij begint te groeien, zich te ontwikkelen als een man. Als u deze kant op gaat, kunt u deze kwesties bespreken. En als je het gewoon frontaal vraagt: "Kom op, vertel het me – waar ben je ontevreden over??" Hij zal antwoorden: "Ja, alles is cool, alles is super". Het is net als bij een kind, het is onmogelijk om tot overeenstemming te komen met een tiener. Dat wil zeggen, u bent het vandaag overeengekomen, en morgen vraagt ​​hij: "Waar heb je het over?". Het kind kan de problemen van volwassenen niet oplossen. Het moet duidelijk zijn dat als er een onvolwassen man naast hem staat, niets kan worden opgelost door eenvoudige onderhandelingen. Alleen door onderhandelingen, waarin een vrouw als een vrouw begint te klinken, wordt steeds krachtiger. Dan, in dit proces van gesprekken, alledaagse situaties, gezamenlijke reizen, trips, seks, geeft ze hem haar vrouwelijke staat, en onder deze vrouwelijke energie begint hij zich open te stellen als een man. Dit is de essentie van het proces: als er een vrouw is, moet er een man in de buurt verschijnen. Als er een supervrouw is, zal er zeker een superman zijn. Deze wordt geopend, of hij verdwijnt, en degene die ermee overeenkomt, verschijnt..

Of misschien wendt een vrouw zich, nadat ze op zoek is gegaan naar haar vrouwelijkheid, tot een man voor hulp, zodat hij haar kan helpen een vrouw te worden?

Ja, maar het moet verstandig, sluw, als een vrouw worden gedaan: "Schat, help me een vrouw te worden. Laat me het beeld van een echte man zien, en ik zal een vrouw zijn". En doe mee aan het spel waarin hij ook de rol van een man speelt.

Dan zal hij in staat zijn om van de toestand van een kind tijdens het spelen over te gaan naar de rol van een man.?

Zo reizen nu veel mensen naar het buitenland. Waarvoor? Verwarm je buik op het strand, bekijk een aantal reguliere ruïnes, maak foto’s van verschillende soorten, maar je moet met betekenis gaan. bijvoorbeeld, "lieve, laten we dit doen, laten we op reis gaan, waar we zulke rollen met je zullen spelen – je bent bijvoorbeeld een graaf en ik ben een gravin". Tot in het kleinste detail, hoe we communiceren, eten, etc. Alles is op een hoog niveau van vrouwelijkheid en mannelijkheid van de 19e eeuw, toen er de apotheose van deze twee concepten was. U kunt iets anders bedenken. Jij bent een superman, macho, en dat ben ik ook. En door zulke communicatie, een verstandig spel, kun je veel doen..

En hoe kan een man begrijpen dat dit de enige echte is, dat dit precies ZIJ is?

Als hij zich realiseert dat er een vrouw voor hem staat, dan zal hij ter wille van een vrouw over het plafond lopen. Er zijn nu meestal zo weinig vrouwen "paarden". Je kunt een tijdje bij haar blijven, op haar rijden, seks hebben, maar bij haar wonen is nog steeds niet interessant.

Bedankt voor het gesprek.

Ik wens dat alle meisjes een gelukkig gezin vinden.