Impotentie

Inhoud

Impotentie is een aandoening waarbij mannen erectiestoornissen hebben (hierna – ED), dat wil zeggen dat de penis niet geschikt is voor geslachtsgemeenschap.

Voorheen was impotentie een toestand waarin een man in staat is een handeling te initiëren, maar deze niet kan voltooien (ejaculeren). Deze definitie wordt in de moderne geneeskunde echter niet als correct beschouwd. Impotentie is een nogal intieme ziekte, en veel mannen weigeren het toe te geven, en niet iedereen is zelfs in staat om aan zichzelf toe te geven dat deze overtreding plaatsvindt. In de jaren 30 creëerden specialisten die dit gebied bestudeerden een speciaal medicijn dat mensen die aan deze ziekte lijden, kan helpen mannelijke kracht te krijgen..

Oorzaken van impotentie

Afgaande op de statistieken lijdt 80% van de mensen met somatische ziekten aan impotentie, de overige 20% zijn psychogene en gemengde vormen. De belangrijkste oorzaak van de ziekte is een schending van cardiovasculaire activiteit, trauma en diabetes mellitus. Het is een misvatting dat ED kan optreden als gevolg van ouderdom. Natuurlijk kunnen er met de leeftijd enkele complicaties optreden, maar als een man op jonge leeftijd alcohol drinkt, graag rookt, kan hij misschien gemakkelijk worden omzeild door een man op oudere leeftijd die een gezonde levensstijl leidt. De oorzaak van impotentie kunnen ook sommige medicijnen zijn die het centrale zenuwstelsel aantasten..

Symptomen van impotentie

Het eerste symptoom van ED is een systematisch gebrek aan erectie van de penis. Ook verdwijnen ochtend- en nacht erecties. Het gebeurt zo dat er een erectie aanwezig is, maar deze is erg zwak, en de grootte en hardheid van de penis staat geen geslachtsgemeenschap toe. Het is ook gebruikelijk om impotentie als een dergelijk syndroom te noemen als voortijdige ejaculatie – dat wil zeggen, een man beëindigt het copulatieproces voordat hij echt is begonnen. Als een man ten minste een van de bovenstaande symptomen heeft ontdekt, moet hij dringend contact opnemen met een eersteklas professional om de oorzaken van impotentie vast te stellen en om de juiste en tijdige behandeling van deze ziekte voor te schrijven..

Diagnose van impotentie

Om impotentie te diagnosticeren, moet u contact opnemen met een ervaren specialist die kan achterhalen wat de oorzaak van het probleem is, en die een tijdige behandeling kan voorschrijven. Het moet duidelijk zijn dat bij deze ziekte zelfmedicatie het niet waard is – het kan het lichaam schaden. Allereerst zal de arts een gesprek met de patiënt moeten voeren, en de patiënt zal ook een speciale vragenlijst moeten invullen. Tijdens het gesprek moet de arts vaststellen of de patiënt een psycho-emotionele ziekte heeft die de potentie kan beïnvloeden. Er zullen ook fysieke en laboratoriumtesten worden uitgevoerd..

Impotentie behandeling

Behandeling van erectiestoornissen dient gecombineerd te worden. In de regel worden patiënten voorgeschreven:

 • Medicatie therapie.
 • Vacuum pompen.
 • Injecties en druppelaars.
 • Chirurgische ingreep.
 • Falloprothetiek.

Preventie van impotentie

Om deze onaangename en delicate ziekte niet onder ogen te zien, heeft een man het volgende nodig:

 • Leer omgaan met stress.
 • Weiger drugs te gebruiken.
 • Stoppen met roken.
 • Stop met alcohol.
 • Begin met het eten van gezond voedsel.
 • Zorg ervoor dat de slaap minimaal 7 uur duurt.