Hoe je van een burgerlijk huwelijk een ‘normaal’ huwelijk maakt

Dit was de meest populaire vraag die lezers me stelden tijdens de presentaties van mijn boek How to Live Happily Ever After. Het onderwerp is echt moeilijk. Ik besloot om alle geïnteresseerden een antwoord te geven.

– We wonen al vier jaar samen! En hij doet me geen bod! – zegt een lange en mooie brunette in een groene trui Natalya. –
Vertel me hoe ik hem hiertoe kan pushen. En dan, weet je, doe ik altijd alles zelf. Maar ik wil hem geen aanbod doen. Ik ben bang dat ik nu zeg, zeggen ze, laten we trouwen, en dan gaan we trouwen en over drie jaar beginnen we ruzie te maken, en hij zal me laten zien dat ik hem heb laten trouwen. Dus ik zal zeker zwijgen!

Terwijl ik glimlachte als reactie op zulke capaciteiten om de toekomst te voorzien, zei Natalya dat ze actief bezig was met het opbouwen van een carrière, onlangs een hypotheek had afgesloten en dat de common law-echtgenoot bij haar woont en daarna bij haar ouders. Zijn deelname aan de hypotheek is er helemaal niet, ze gelooft dat dit niet zijn zaak is. Kennelijk was het meisje energiek, uit de categorie van sterke vrouwen, die in feite vaak een echtgenoot alleen nodig hebben als statusobject in de buurt, en niet uit mentale behoeften..

– En onlangs vertelde hij me dat zijn moeder een gesprek met hem begon, zeggen ze, waarom gaan we niet officieel trouwen. En hij antwoordde haar dat we al in orde viagra bestellen waren. Hij vertelt me ​​dit alles, en ik stem ermee in, ze zeggen, ja, ja, het gaat al goed, het heeft geen zin om te trouwen. Maar waarom vertelde hij me dit, met welk doel? Hoe kan ik dit ontcijferen??

– Dat wil zeggen, je wilt niet echt trouwen.?

– Ik wil het wel, maar hoe kan ik het zo direct laten zien! Hij moet het zelf uitzoeken!

Toegegeven, ik ben bang dat haar geliefde Natalya na deze zin een duidelijke overtuiging heeft dat ze absoluut geen aanzoek hoeft te doen. Mannen zijn voor het grootste deel als kinderen, wat ze van een vrouw horen, geloven ze. In het algemeen kunnen uit de verhalen die klonken tijdens ontmoetingen met lezers, en zelfs uit botsingen met de werkelijkheid, verschillende belangrijke psychologische redenen worden onderscheiden waarom een ​​burgerlijk huwelijk wordt vertraagd of zelfs niet verandert in een echt huwelijk..

Reden # 1
Als een vrouw sterker is

Het huwelijk is een status voor een vrouw. Een getrouwde vrouw zal door de samenleving altijd als succesvoller worden beschouwd, zelfs als het huwelijk ongelukkig is. Dit is de structuur van de samenleving.

– En als een vrouw op zichzelf een statusvrouw is, vooral wanneer ze zelf veel in het leven heeft bereikt en de overhand heeft op een man, hem onderschat, dan wil hij niet officieel trouwen, – zegt psychotherapeut Natalya Spirina. – Sterke vrouwen hebben één nadeel: ze respecteren het mannelijke principe niet, ze concurreren met de man. En voor hen is het slepen van een man naar de burgerlijke stand hetzelfde als hem verslaan, hem onder zich buigen. En mannen voelen het en schrikken terug. Maar ze trouwen graag met meisjes die zichzelf als zwakker beschouwen dan een man en zijn ego respecteren.

Bovendien – voegt Natalya eraan toe – kan de balans tussen nemen en geven verstoord zijn. En als een vrouw een vrouw geen vrouw geeft, wil hij haar niet de status van zijn vrouw geven.

Wat een vrouw zou moeten doen. Ontwikkel je vrouwelijkheid, onthoud de zin ‘Ik respecteer mannen’ als een mantra en probeer bij te houden waar je zijn waardigheid in woord of daad kunt schaden.

Reden # 2
De illusie van vrijheid

– We kunnen op elk moment afscheid nemen! – Angelina vertelt vrolijk over de geneugten van haar 10-jarig burgerlijk huwelijk. – Zulke relaties klinken, gewoon iets – hier is God, hier is de drempel, en daar mama – ga. En ik zal niet meer tegen mijn man schreeuwen. Het ontbreken van stempels helpt ons veel..

Angelina vond voor zichzelf een perfect excuus waarom ze niet was geformaliseerd met haar man. En haar moeder bijt ondertussen op haar ellebogen en zoekt een manier om Angelina’s burgerlijke echtgenoot te overtuigen om te gaan tekenen.

– Ja, ik ben er helemaal voor, zelfs morgen! – hij antwoordt de schoonmoeder. – Maar alleen. dit is. Gaan.

– Het komt voor dat het gezin niet de nodige prikkels heeft om echt te trouwen, via een burgerlijke stand, zegt gestaltpsycholoog Yulia Gurina-Urushadze. – Beide lijken in orde te zijn. In de regel vindt de ene persoon in zo’n paar zelfs voordelen in de situatie en neemt de ander ontslag. Er is een bedrieglijk gevoel dat je helemaal niet in de val zit, de illusie van vrijheid lonkt. Tegelijkertijd lijkt het erop dat als een dergelijke relatie instort, er minder schuldgevoelens lijken te zijn. Hier zit een vleugje infantilisme in, maar tot dusver zijn beiden hier tevreden mee, en het is niet nodig hun algemeen aanvaarde normen op te leggen. Zodra iemand zich serieus zorgen begint te maken over dit onderwerp, zal de tweede reageren, en hoogstwaarschijnlijk zal de bruiloft het begin zijn van een nieuwe fase van het huwelijk voor hen..

Wat een vrouw zou moeten doen. Praat er gewoon rustig met hem over, overtuig hem ervan dat je een postzegel en een bruiloft nodig hebt. Ze zeggen dat de gevoelens zijn getest, er is vertrouwen. U kunt trouwen. Het is waar dat er in mijn praktijk gevallen waren waarin een vrouw, na 6 – 7 jaar burgerlijk huwelijk, de vraag plotseling botweg stelde, ze zeiden: wanneer is de bruiloft, en de man antwoordde: “Weet je, schat, maar laten we dan scheiden . ” Dan is dit de derde reden waarom hij je niet naar de burgerlijke stand brengt..

Reden # 3
Angst voor verantwoordelijkheid

– Het klinkt paradoxaal, maar mannen nemen het huwelijk veel serieuzer dan vrouwen ”, zegt psychotherapeut Elena Dobrobabenko. – Voor hen is dit niet alleen een witte jurk, maar een enorme verantwoordelijkheid. En sommigen hebben een hyperverantwoordelijke houding ten opzichte van het gezin. Dit komt tot uiting in de houding: “Als ik officieel ga trouwen, dan ben ik onmiddellijk verantwoordelijk voor alles in het leven van deze vrouw en onze kinderen, en terwijl ik niet getrouwd ben, is er niet zo’n mate van verantwoordelijkheid.” Een man voelt misschien niet de kracht om deze vaak zelfs verzonnen berg van verantwoordelijkheid op zich te nemen en wacht daarom op het weer aan zee.

Wat een vrouw zou moeten doen. Alle methoden van harde druk, chantage en andere manipulaties verdwijnen absoluut. Integendeel, je moet zijde worden. Benadruk constant zachtjes hoe sterk, intelligent hij is, hoe geweldig hij het doet, dat hij de beste echtgenoot ter wereld is en een geweldige vader zal zijn als hij er nog niet een is geworden..

Reden # 4
Negatieve ervaring

Een van de moeilijkste gevallen.

– Als een persoon al de ervaring heeft gehad van een mislukt huwelijk en een moeilijke scheiding, dan heeft hij het vermoeden dat de nieuwe unie ook slecht zal worden zodra deze officieel is geformaliseerd, – zegt Yulia Gurina-Urushadze.

En sommige ex-vrouwen weten hoe ze een man met een kont moeten slaan tijdens een scheiding, zodat hij dan instinctief slechts één zin herhaalt: “Ik zal nooit trouwen, nooit.” Min of meer spirituele relaties in een seksuele marathon zullen beginnen te dagen, gewoon voeten in handen en rennen – let op mij.

Het komt ook voor dat het lot zelf lijkt te zijn tegen de oprichting van een gezin in een persoon. Psychotherapeut Natalya Spirina vertelt over een cliënt wiens drie vrouwen vrij snel na de bruiloft stierven, en hij besloot niet opnieuw te trouwen. Ik ging zelfs naar waarzeggers, en zij vermoedden natuurlijk veel vreselijke dingen voor hem.

– De tragische vervlechting van gebeurtenissen uit het vorige leven in een persoon in de vorm van angst voor een serieuze relatie, zegt ze. – En er is behoefte aan een gezin. En de persoon gedraagt ​​zich heel vreemd – het lijkt erop dat hij een gezin wil stichten en bij haar wegloopt..

Wat een vrouw zou moeten doen. Het is best moeilijk om een ​​relatie met zo iemand op te bouwen. Het is onmogelijk hem te veranderen, zijn angsten en interne tegenstrijdigheden ook voor hem op te lossen. Het blijft alleen om dit te accepteren en ermee akkoord te gaan, als je bij hem wilt blijven. Maar dit zal al uw beslissing zijn, die onder uw verantwoordelijkheid valt. Het is dan ook belangrijk om als vanzelfsprekend aan te nemen dat hij recht heeft op zijn problemen..

Denk je dat er een kans is om een ​​burgerlijk huwelijk in een echt huwelijk te vertalen??