Barmhartigheid: is het waar dat seks beter is na een ruzie?

Ik wil echt geloven, maar wetenschappers zeggen het tegenovergestelde

Ross en Rachel in Friends, Carrie and Mr. Big in Sex and the City, Claire en Jamie in Outlander, Daphne en Simon in het hete nieuwe Bridgerton – vrijwel alle perfecte stellen uit tv-shows en films tonen afgunst die talent waardig is. maakt ruzie met een uitbarsting van hartstocht. Wederzijdse claims verliezen plotseling hun kracht voordat de wens om samen te smelten in een kus en door te gaan met wat is begonnen tot de bedwelmende finale, die alle wrok en misverstanden uit het hoofd zal wegvagen. Bovendien lijkt het erop dat seks na een ruzie nieuwe grenzen opent voor geliefden in de erotische praktijk en hen bevrijdt in de realisatie van fantasieën..

Klinkt (en uiterlijk) te geweldig om geen vangst in de scènes van filmverzoening te vermoeden. Het was deze gedachte die de Nieuw-Zeelandse psychologen Jessica Maxwell en Andrea Meltzer ertoe aanzette om in detail de effectiviteit van het verzoenen van seks in relaties te onderzoeken. Het onderzoek duurde een paar maanden, en als gevolg daarvan werd een meedogenloos vonnis gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior: seks na een ruzie heeft geen invloed op de verbetering van relaties en ook op de kwaliteit van het ontvangen genot. Met alle respect voor films en tv-shows die dit liefdescliché gebruiken.

Deze alomtegenwoordige dynamiek in de popcultuur, vooral in romantische series en komedies, heeft psychologen al decennia lang geïnteresseerd, maar er is weinig onderzoek naar het onderwerp. Dit wordt gewoonlijk “verzoeningsseks” genoemd. Nieuw-Zeelandse psychologen besloten deze legende te belichten en hun onderzoek werd gepubliceerd.

Hoe conflict de passie beïnvloedt

Nadat ze het onderwerp hadden behandeld, bestudeerden Nieuw-Zeelandse wetenschappers eerst een onderzoekslaag naar de manifestaties van partnerseksualiteit, maar vonden ze niet de gewenste feiten en wetenschappelijke antwoorden. Vervolgens kondigden ze de start van hun eigen project aan, waarbij ze een lijst met basisvragen voor de deelnemers opstelden: “Hoe vaak voel je een seksuele drang tijdens een ruzie?” “Geeft seks na een conflict meer voldoening voor u?” “Helpt seksueel contact bij het oplossen van langdurige conflicten en wederzijdse grieven?” enz.

Jessica en Andrea rekruteerden meer dan honderd jonge en stabiele heteroseksuele stellen om aan het onderzoek deel te nemen. In de loop van zes weken moesten ze korte vragenlijsten beantwoorden die vroegen of ze die dag conflicten hadden met hun partner, of ze seks hadden en hoe gelukkig ze waren met hun huwelijk vandaag..

De resultaten van de eerste week van de enquête bepaalden de trend: de meerderheid van de respondenten had geen zin in seks op de dag dat ze ruzie hadden met hun partner. De onderzoekers merkten zelfs op dat koppels de liefde niet alleen op de dag van het gevecht, maar ook de volgende dag vermeden. De belangrijkste reden was de negatieve sfeer bij het conflict, die volgens de meerderheid van de deelnemers niet bijzonder bijdraagt ​​aan het ontwaken van het libido..